Auto huren? Lees hier 3 tips

  Diversen

Ben je op zoek naar een auto om te huren in Nederland? Voor wellicht een vakantie of een ander tripje waar je een auto voor nodig hebt. Er zijn veel aanbieders op de markt. Hierdoor is het soms lastig om een keuze te maken. Om je verder te helpen, hebben wij een aantal tips opgesteld. Lees gauw verder voor de tips!

Huur op tijd

Als je niet te veel geld kwijt wilt zijn is het van belang om op een tijd een auto te huren. Zo kun je het meeste geld besparen. Wacht je te lang, dan zijn de goedkopere auto’s vaak al weg. Daarnaast wil je voor je trip zeker weten dat je wel een auto hebt. Wacht dus niet tot het laatste moment. Verder is het handig om een bedrijf in de buurt te zoeken van waar je woont, of op de plek waar je de auto nodig hebt. Woon je bijvoorbeeld in Groningen ga dan een auto huren in Groningen. Zo kun je er het eenvoudigst komen en dit scheelt vaak ook weer kilometers.

Bedenk vooraf welke auto je wilt huren

De goedkoopste auto is niet altijd de beste optie. Bedenk dus wat je wensen zijn en waarvoor je de auto nodig hebt. Ga je met meer mensen? Dan kan het bijvoorbeeld handig zijn om een busje te huren. Ook is het belangrijk om naar het verbruik te kijken. Een goedkope auto lijkt leuk, maar als het verbruik hoog is, kun je zo maar meer geld kwijt zijn. Ook het comfort verschilt per auto. Zet dus op een rijtje welke opties de auto moet hebben. En wil je bijvoorbeeld een automaat of is een schakelbak ook prima? Hierdoor kun je allemaal prijsverschil krijgen.

Kies een slimme ophaaltijd voor de auto

Over het algemeen huur je een auto voor een hele dag. Als je op zoek gaat naar een auto kun je vaak invullen hoe laat je de auto wilt ophalen en inleveren. Maak slim gebruik van die 24-uurs regel. Stel je wilt een auto voor een dag huren. Je haalt de auto op maandag op om 10 uur en levert de auto dinsdag in om 11 uur. Dan bestaat de kans dat je voor dat ene uurtje een hele dag extra moet betalen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Je kunt dan beter of de auto eerder inleveren, of nog de hele dag gebruik maken van de auto!

Bron: Auto huren Drachten