Wat is een horoscoop?

  Diversen

Kan jij ook nooit de verleiding weerstaan om je horoscoop te lezen? In de meeste tijdschriften staat een horoscoop. Je zoekt je sterrenbeeld op en leest wat je die week te wachten staat. Wat is een horoscoop nu eigenlijk? Vind hier het antwoord.

Astrologie

Om antwoord te geven op de vraag wat een horoscoop is, is het belangrijk om iets over astrologie te snappen. Astrologen geloven dat gebeurtenissen op aarde samenhangen met de stand van de maan, de zon en de planeten. Duizenden jaren geleden was de mens al gefascineerd door deze hemellichamen. De Babyloniërs waren één van de eersten die in de sterren en planeten voortekens zagen voor de mens. Op basis van de stand van de hemellichamen werden conclusies getrokken over gebeurtenissen op aarde. Een astroloog stelt een horoscoop op. Hij kijkt daarbij naar de stand van de hemellichamen op een bepaalde plaats en een bepaalde tijd. De aarde draait en daarom staan de hemellichamen vanaf de aarde gezien nooit op dezelfde plaats aan de hemel. Astrologen kunnen voor verschillende gebeurtenissen in heden, verleden en toekomst horoscopen opstellen. Er zijn dan ook verschillende soorten horoscopen.

Soorten horoscopen

De meest populaire horoscoop is de geboortehoroscoop. Je horoscoop begint met je sterrenbeeld. Je sterrenbeeld zegt iets over je karakter. Een sterrenbeeld staat vervolgens in een ‘huis’. Er zijn 12 huizen die iets zeggen over hoe de kenmerken van je karakter zich uiten. De huizen hangen niet alleen samen met je sterrenbeeld, maar ook met de planeten. Om je geboortehoroscoop te berekenen moet je precies weten waar, wanneer en hoe laat je geboren bent. Op basis van die gegevens analyseert een astroloog je karakter, je sterke en je zwakke punten. Andere populaire horoscopen zijn de jaarhoroscoop en de relatiehoroscoop. Deze laatste wordt niet alleen gebruikt in liefdesrelaties, maar ook in relaties tussen collega’s. Soms wordt een relatiehoroscoop ook ingezet als hulpmiddel bij relatietherapie.

Hoe wordt een horoscoop berekend?

Waar astrologen vroeger ingewikkelde berekeningen moesten uitvoeren, gaat het berekenen van een horoscoop tegenwoordig een stuk makkelijker met een speciaal computerprogramma. Het betekent overigens niet, dat je dit eenvoudig zelf kan doen. Een astroloog heeft een meerjarige opleiding gevolgd. Hij is daardoor in staat de juiste conclusies te trekken uit jouw horoscoop.

Hoe kan je een horoscoop gebruiken?

Een horoscoop helpt je om inzicht te krijgen in je karakter, in je sterke punten en je valkuilen. De wekelijkse horoscoop in een willekeurig tijdschrift is niet zo precies, omdat het alleen naar je sterrenbeeld kijkt. Laat je een uitgebreide horoscoop berekenen door een astroloog dan kan je daar zeker veel aan hebben. Zowel voor jezelf als in verschillende soorten relaties.