Lees hier hoe jij je oude voertuig het beste verkoopt

  Internet

Staat er nog een oud voertuig bij jou in de garage of op de oprit? Dan is het zonde om bijvoorbeeld je oude motor of caravan stof te laten vangen als je er toch niks mee doet, terwijl je er iemand anders ook heel blij mee kan maken! Dus waarom verkoop je hem dan niet? We kunnen ons voorstellen dat je misschien niet heel veel ervaring hebt in het verkopen van tweedehands voertuigen. Gelukkig staan er in deze blog een paar handige tips die jou gaan helpen om je oude voertuig op de beste manier te kunnen verkopen!

Kies een verkoopoptie

De beste manier om je oude voertuig te verkopen is door te kijken naar de verschillende opties die beschikbaar zijn. De meest veelzijdige en populaire optie is online verkoop, waarbij de website van Marktplaats een zeer handige manier is om je voertuig aan te bieden. Maar ook platforms als Facebook kan je erg goed op weg helpen. Hier kun je aan de hand van bepaalde groepen je oude voertuig aanbieden met behulp van een advertentie. Als je liever direct contact hebt met de koper, kan je lokale advertenties plaatsen of contact opnemen met lokale autodealers of auto-in-ruilbedrijven.

Maak het voertuig gereed voor verkoop

Nadat je jouw verkoopoptie hebt gekozen, moet je ervoor zorgen dat het voertuig in goede staat is voordat je de verkoop start. Onderhoud omvat handelingen zoals het wassen van de buitenkant en de binnenkant van de auto, herstelling van eventuele beschadigingen of storingen en regelmatig onderhoud controleren. Als je niet weet hoe dit moet gebeuren, dan adviseren wij je om een professional te benaderen die precies weet hoe jouw oude voertuig klaargestoomd moet worden voor de verkoop.

Bereid documentatie voor

De volgende stap in de verkoop van een oud voertuig is het voorbereiden van alle noodzakelijke documentatie en papierwerk. Je moet alle informatie betreffende de kilometers die je met het voertuig hebt gereden en alle reparatiewerkzaamheden die nodig waren om dit te doen. Maar ook documentatie betreffende eventuele schade moet aanwezig zijn in het voertuig. Vind je dit toch te veel gedoe en wil je het uitbesteden aan een opkoper? Dan raden we je aan als je bijvoorbeeld je oude caravan wilt verkopen om een kijkje te nemen op wijkopencaravans.nl. Neem een kijkje op de volgende links voor meer informatie: 

  1. https://wijkopencaravans.nl/caravan-opkoper/  
  2. https://wijkopencaravans.nl/caravan-overschrijven/