Waar moet je op letten bij het kiezen van een hosting provider?

  Internet

Het vinden van een betrouwbare hosting provider kan frustrerend zijn. Tenminste wanneer niet de juiste partij voor de hosting service wordt gekozen. Wat als de hosting niet goed is beveiligd? Wat als de hosting niet altijd bereikbaar is? Wat als de hosting voor problemen zorgt? Het is belangrijk om een hosting te hebben die betrouwbaar is en ook een goede service verleent. Waar moet op gelet worden? We delen graag onze tips.

Uptime van de webhosting

Het belangrijkste bij een goede webhost is de bereikbaarheid van de site. Zijn er vaak storingen met de site? Wat als de site niet goed bereikbaar is door de slechte webhosting? Wanneer de site niet goed bereikbaar is, kan dat veel klanten kosten. Het maakt een slechte indruk op potentiƫle klanten en het kan voor geruchten zorgen. Geruchten dat het bedrijf gestopt is. Natuurlijk moet dit voorkomen worden door voor een betrouwbare webhost te kiezen.

Veiligheid

De veiligheid wordt steeds belangrijker. Kies een webhosting bureau welke voor een veilige verbinding zorgt. Het kan door een SSL verbinding. Het is ook belangrijk dat de webhosting partij aanvallen kan afslaan van hackers of bijvoorbeeld een DDos aanval. Informeer naar de veiligheidsmaatregelen welke de hoster aanbiedt.

Service van het bedrijf

Op welke manier biedt het bedrijf service aan? Is er een mogelijkheid om per e-mail contact op te nemen? Een eigen ticketsysteem? Of per telefoon? En wat is de reactiesnelheid van het bedrijf op een vraag? Wanneer er bij een webhosting bedrijf geen of slechte service verleend wordt dan is dat een slecht visitekaartje. Het is goed om de reviews te lezen om hier een indruk van te krijgen. Het is goed om het ook zelf te testen. Hoe snel is de verkoopafdeling om een paar vragen te beantwoorden?

De kosten van het hostingpakket

De kosten van de hosting zijn afhankelijk van de grootte van het pakket. Hoeveel gigabyte is er nodig aan data? En hoeveel dataverkeer gaat er via de site? Het is belangrijk om dit goed in te schatten. Het is beter om met het dataverkeer wat te ruim te zitten dan te krapjes. De site kan bij het bereiken van de datalimiet namelijk geen bezoekers meer ontvangen. Het is goed om meerdere partijen te vergelijken. Kijk welke pakketten er zijn. Begin echter bij de wensen en eisen van de hosting voor de website.

Vergelijk de mogelijkheden

Het is goed om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs. Het is namelijk belangrijker om te kiezen voor kwaliteit. Tien euro in de maand besparen voor een goedkope webhost klinkt aantrekkelijk. Wanneer de site echter slecht bereikbaar is kan het klanten kosten. Wat kost een klant voor een bedrijf? Het is natuurlijk verschillend per sector en per bedrijf. We kunnen ons echter voorstellen dat het meer is dan tien euro. Kies daarom altijd voor kwaliteit en niet voor de laagste prijs. Goedkoop kan duurkoop zijn.

Kies voor de juiste webhost waarmee de site altijd bereikbaarheid is en de juiste service verleent.