Wat is dryback pvc?

  Vloeren

Een dryback pvc vloer is een bepaald type vloer binnen de categorie pvc vloeren. Maar over welk soort vloer hebben we het eigenlijk als we over dryback pvc spreken? Wat is dit voor vloersoort? En wat zijn de voordelen van een pvc vloer dryback in vergelijking met andere varianten pvc vloeren? In dit blog zoomen we in op deze vragen en geven we daar (natuurlijk) een bondig antwoord op!

Wat is een dryback pvc vloer?

We spreken van een dryback pvc vloer als het gaat om een pvcvloe die verlijmd dient te worden. De andere variant pvc vloer die er is, wordt standaard een click pvc vloer genoemd. Er zijn dus feitelijk twee hoofdsoorten pvc vloeren die te onderscheiden vallen: pvc dryback vloeren en click pvc vloeren.

De voordelen en nadelen van een pvc dryback vloer

Een dryback pvc heeft tal van pluspunten, maar ook enkele nadelen. Als een van de grootste plussen van dit type pvc vloer, noemen kenners het feit dat deze pvc vloeren in allerlei stijlen verkrijgbaar zijn. Visgraat pvc is een populaire optie, maar je kunt ook gaan voor een houtlook, betonlook, pvc tegelvormen of voor rechtlijnige motieven. Naast dit pluspunt zijn verlijmde pvc vloeren, ofwel dryback, eenvoudig in het onderhoud. Zorg er wel voor dat de vloer naadloos afgekit is, want dat is wel belangrijk. Goed gelegde en afgekitte pvc dryback vloeren zijn met een stofzuiger en/of vochtige doek goed schoon te houden. Er kan geen viezigheid de vloer intrekken, omdat ze volledig naadloos zijn. Ten slotte zijn dryback vloeren vandaag de dag goed betaalbaar. Ze zijn minder prijzig dan veel mensen denken. Dus laat je verrassen door het brede en voordelige assortiment van een specialist!

Of toch click pvc?

Als bovenstaande je niet aanpreekt, kun je natuurlijk ook nog kiezen voor de pluspunten van een click pvc vloer. Ideaal aan die vloeren is dat ze eenvoudig en snel gelegd kunnen worden. Voor de rest hebben click pvc vloeren dezelfde voordelen en nadelen als dryback vloeren van pvc.

Meer informatie aanvragen over dryback vloeren? Regel het nu!

Ben je overtuigd van de voordelen van pvc dryback en/of click pvc? Wacht dan niet te lang en ga op onderzoek uit wat deze vloeren voor jou kunnen betekenen en wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op met een speciaalzaak en ontdek dat er veel opties zijn als je voor een pvc dryback vloer kiest. Telefonisch advies aanvragen is geheel vrijblijvend, net als het opvragen van een maatwerk offerte. Regel het nu, zodat je straks kunt genieten van een strakke, onderhoudsvrije én eigentijdse pvc vloer!