Wat is Paracord en waarom is het zo populair?

  Wetenschappelijk

Paracord is een soort lichtgewicht touw van nylon dat is uitgegroeid tot een van de populairste voorwerpen onder outdoorliefhebbers. Het is ongelooflijk veelzijdig, sterk en duurzaam – maar waarom houden zoveel mensen ervan? Laten we eens nader bekijken wat paracord zo’n onmisbaar voorwerp maakt voor kampeer- en wandeltochten

Paracord (ook bekend als parachute touw) werd oorspronkelijk gebruikt in parachutes tijdens de Tweede Wereldoorlog om de parachutes open te houden terwijl ze werden uitgeworpen. Tegenwoordig wordt het voor allerlei doeleinden gebruikt, van knutselprojecten tot buitenactiviteiten. De naam “paracord” komt van het feit dat het een soort koord is van nylon strengen die in elkaar gedraaid zijn tot één touw. Het wordt meestal verkocht in lange lengtes en kan in verschillende vormen of knopen worden geknoopt

Voordelen van Paracord

Paracord touw is ongelooflijk duurzaam, waardoor het perfect is voor buitenactiviteiten zoals kamperen en trektochten. Het is ook heel licht, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is op je avonturen. Bovendien maakt zijn veelzijdigheid het ongelooflijk nuttig; je kunt paracord gebruiken om voorwerpen aan elkaar vast te maken of om voorwerpen aan je rugzak te hangen als je onderweg bent. Je kunt paracord zelfs gebruiken om een provisorisch onderkomen op te zetten als je ooit verdwaalt in het bos!

Toepassingen voor paracord 

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het gebruik van paracord! Je kunt het gebruiken om voedselpakketten dicht te binden of zware voorwerpen bij elkaar te houden; sommige mensen gebruiken paracord zelfs als riemen voor hun rugzakken of tassen. Je kunt paracord ook gebruiken voor overlevingsdoeleinden, zoals het maken van strikken voor het vangen van klein wild of het maken van vislijnen als je tijdens je reis zonder voorraad komt te zitten. Door zijn sterkte en duurzaamheid is het van onschatbare waarde in noodsituaties waar andere materialen niet goed genoeg standhouden. En omdat paracord er in vele kleuren is, kun je gemakkelijk iets vinden dat bij je uitrusting past! 

Conclusie

Paracord is immens populair geworden onder buitensporters vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en veelzijdigheid. Van knutselprojecten tot het overleven van noodsituaties in de wildernis – er is niet veel wat paracord niet kan! Als je op zoek bent naar een voorwerp dat je volgende avontuur leuker maakt, overweeg dan vandaag nog te investeren in paracord van hoge kwaliteit! Niet alleen gaat het langer mee dan gewoon touw – maar wie weet wanneer je tijdens je reizen een stuk sterk koord nodig hebt? Met paracord aan je zijde ben je nooit meer onvoorbereid!